zaterdag, augustus 05, 2006

Nieuwe update zomerschaak

De HMC'ers zijn op veel plaatsen actief deze zomer!

In Dieren bleef Twan Burg sterke tegenstanders krijgen. Hij wist nog wel de GM-scalp van Shilong Li binnen te halen, maar de daaropvolgende grootmeesters waren te sterk. Met 5 uit 9 toch een mooie eindscore en ratingwinst.
David van Kerkhof beleefde een opmerkelijke come-back: Een start met 4 nullen, daarna een vrije ronde, en tenslotte 4 overwinningen op rij. Petje af voor David, terugkomen vanuit een uitzichtloze situatie is één van de moeilijkste dingen om te doen.
Ook Jasper Broekmeulen is op dezelfde score geëindigd en heeft een leerzaam toernooi gehad. De op papier sterkere spelers bleken in de praktijk ook iets te sterk te zijn, en tegen de zwakkere spelers werden de punten binnengehaald.
Remco Sprangers is op 50% geëindigd en blijft elk toernooi maar rating winnen!
Friso Nijboer wist het Open Nederlands Kampioenschap, in navolging van het toernooi te Amsterdam, op zijn naam te schrijven.

Op Curaçao heeft de familie Schut er een leuke ervaring op zitten. Gezien de tegenstand hebben ze lijkt het allemaal rating gewonnen. Han Schut is na 9 partijen geëindigd met 6 punten, Donna met 5, Heleen met 4,5 en Lisa met 3 punten. Clubgenote Anna Zatonskih (op de foto tegen Robert Ris) is op de derde plaats geëindigd en heeft met 6,5 punt een IM-norm gehaald. Jaan Ehlvest won het toernooi.

In Biel heeft Gerard het toernooi met 6,5 uit 11 afgesloten en Jeroen met 5 uit 11. Het toernooi is door een viertal spelers gewonnen: Bartosz Socko, Leonid Kritz, Laurent Fressinet en Boris Avrukh.

In Badalona zijn Jan-Willem de Jong en Bianca Muhren beiden goed van start gegaan met 2 uit 2, in de tweede ronde won Bianca van GM Viktor Moskalenko, en in de derde ronde speelden ze remise tegen twee sterkere tegenstanders. Jan-Willem speelt vandaag in ronde 4 tegen IM Fabio Bellini, Bianca neemt het op tegen GM Reynaldo Vera.