dinsdag, juli 18, 2006

Zomerschaak UPDATE

Twan Burg doet het lang niet gek in Amsterdam. Na zijn flitsende start tegen Wouter Spoelman (zie onder!) volgden twee remises tegen Holzke en Parker. In de vierde ronde moest hij vandaag echter buigen voor Karel van der Weide. Tegen diens machtige loperpaar kon hij uiteindelijk niet op.

In Gent draait Jan-Willem de Jong mee in de top. In de zevende ronde ging hij helaas aan bord 1 onderuit tegen Alexander Dgebuadze. Niels Ondersteijn, die in de vierde ronde ook al met zwart aan bord 1 verloor (tegen Yge Visser) heeft evenals Jan-Willem 5,5 uit 7 en jawel, in ronde 8 spelen de nieuwe teamgenoten morgen tegen elkaar.
De andere HMC'ers doen het minder goed. Geert van der Stricht heeft 5 punten, Bianca Muhren 4,5 en Bob Jansen ook.


Onze kopman Daniel Fridman (op de foto bezig in Cappelle-La-Grande in 2004) werd gisteren gedeeld tweede in het Open Kampioenschap van Parijs. Kazhgaleev won het toernooi ongedeeld met 7 punten door de leider Sergey Fedorchuk te verslaan. Fridman won in de laatste ronde op karakteristiek wijze van Maxime Vachier-Lagrave, een van 's werelds meest talentrijke junioren.
Anna Zatonskih deed in Parijs ook mee. Zij haalde 5,5 uit 9.

Volgende week dinsdag gaat het Open Kampioenschap van Nederland te Dieren van start. Deelnemers van HMC-zijde zijn o.a. Twan Burg, Jasper Broekmeulen, David van Kerkhof, Dick en in de hoogste reservegroep Daniel Schenkeveld en Brent Burg.
Ook Franck Steenbekkers en good old Rino Loman hebben zich aangemeld.

Op dat moment zitten Gerard Welling, Jeroen van den Bersselaar en Kees van Oirschot al lang achter de borden in Biel, Zwitserland.