woensdag, juli 12, 2006

Zomerschaak

Met de toernooien in Amsterdam (ACT), Dieren (open NK), Vlissingen (HZ) en Hengelo (Open NK Jeugd) in het verschiet, om nog maar te zwijgen over het buitenland (Biel!) zal er de komende weken flink wat geschaakt worden door HMC'ers.
In de voorbije dagen deed Nicolai Pedersen tevergeefs een poging zijn laatste GM-norm te halen in het maandelijkse First Saturday-toernooi.

In Boedapest haalde hij met 6,5 uit 11 een gedeelde derde plaats. De winnaar kwam uit Vietnam en luistert naar de naam Liem Le Quang. Hij scoorde zijn derde GM-norm. Een derde IM-norm was er voor de Hongaar Viktor Varadi.

Geert van der Stricht greep net naast de titel in het Belgisch Kampioenschap. De Iraanse IM Shahin Mohandesi won in Namen. In de slotronde was hij de enige 'vijfpunter' (er waren vijf koplopers met 5 punten) die tot de volle score kwam en hierdoor alleen op 6 punten kwam. Geert kwam niet verder dan remise ('Pieter Claesen is een muur') en deelde daardoor samen met Claesen, Vandevoort, Saibulatov, Hovhanisian en Cekro met 5,5 punten de 2-7de plaats.