dinsdag, februari 26, 2008

NK 2008

De uitgenodigde spelers voor het NK 2008, dat van 2 tot 13 april 2008 op het Mediapark te Hilversum gehouden zal worden, zijn:
1 Sergei Tiviakov GM Nederlands Kampioen 2007
2 Daniel Stellwagen GM Tweede plaats NK 2007
3 Ivan Sokolov GM Derde plaats NK 2007
4 Friso Nijboer GM Vierde plaats NK 2007
5 Erwin l'Ami GM Vijfde plaats NK 2007
6 Erik van den Doel GM Beste Nederlander Open NK 2007
7 Yge Visser GM Halve Finale
8 Ruud Janssen IM Halve Finale
9 Manuel Bosboom IM Halve Finale
10 Jan-Willem de Jong IM Halve Finale
11 Loek van Wely GM de hoogstgeklasseerde speler op de plaatsingslijst
12 Jan Smeets GM Wild card

Op zijn website heeft Jan Werle bekend gemaakt dat ook hij een uitnodiging heeft ontvangen. Dit betekent dat op zijn minst een van de bovenstaande personen heeft afgezegd. De verwachting is dat dat in de komende dagen meer zal gebeuren. In dat geval zullen in deze volgorde Jan Timman, Sipke Ernst en Dimitri Reinderman uitgenodigd worden. Dit is de volgorde van de plaatsingslijst.

Tegelijkertijd wordt ook het NK Vrouwen gehouden.
In Hilversum hebben zich hiervoor geplaatst vanuit de Halve Finales de nummers 1, 3, 6 en 8 (Pauline van Nies, Anne Haast, Martine Middelveld,en Talitha Munnik)

Dit alles betekent vooralsnog dat in beide categorieen zich twee HMC'ers geplaatst hebben. Erik van den Doel en Jan-Willem de Jong in de categorie algemeen en bij de vrouwen Bianca Muhren en Anne Haast, die voor Stukkenjagers in de externe competitie speelt, maar lid is van HMC vanwege de jeugdclubcompetitie.

Er hebben afgezien van Bianca in het verleden wel vaker HMC'ers aan het NK deelgenomen (ik denk dan aan Herman Grooten en Gerard Welling), maar nooit terwijl zij lid van HMC waren.