zondag, februari 17, 2008

Toptrainingen

Onderdeel van het sponsorprogramma van Alexander Calder BV is naast het meespelen van topspelers in het eerste team ook het contracteren van toptrainers voor sessies met onze eigen kweek.
Aangezien de Roemeense grootmeester en boekauteur Mihail Marin toch in het land was voor lezingen in Amsterdam op het Max Euwe Centrum en in Hoorn hebben wij de gelegenheid te baat genomen om hem in te huren. Een volle week heeft hij allerlei trainingen gegeven.


Na aankomst op Schiphol begon hij in Schijndel bij Twan Burg (zie foto). Daarna maakte het Servicepunt Zuid dankzij Franck Steenbekkers gebruik van zijn diensten. Hier profiteerde o.a. Bianca Muhren en Anne Haast van. Vervolgens bivakkeerde Marin twee dagen bij Michiel Abeln.
Na de wedstrijd in Groningen waarin Marin een vol punt voor HMC Calder liet aantekenen was Jan-Willem de Jong aan de beurt. Die ligt op het ogenblik met 4,5 uit 6 goed op koers voor een IGM-norm en was zeer enthousiast. "Ik vond de training van Marin trouwens super! Hij was heel goed voorbereid en we hebben een aantal prima openingsideeen gevonden. Daarna wat lastige eindspelen behandeld en wat algemeen openingsadvies. Wat mij betreft iig zeker voor herhaling vatbaar!"


Onze tweede debutant Victor Mikhalevski (foto) nam op de clubavond Willem Muhren onder handen. Mikhalevski is in Nederland niet zo bekend, maar heeft recentelijk enkele open toernooien gewonnen en zag daardoor zijn rating stijgen boven de 2600.