zondag, februari 17, 2008

HMC Calder wint in Veldhoven

Een jaartje mocht Eindhoven de titel 'lenen', maar gisteren hebben de snelschakers van HMC Calder in Veldhoven net als in 2006 het Brabants teamkampioenschap weer gewonnen.


De grote man in het zegevierende vijftal was Bob Jansen (op de foto rechts), die vreselijk huishield aan het staartbord: 11 uit 11! De andere leden van het kampioensteam waren Jasper Broekmeulen, de oude en nieuwe clubkampioen Paul Span en Niels Ondersteijn.
Zilver en brons gingen naar Stukkenjagers en De Combinatie uit Asten met aan de topborden de gastspelers Frans Cuijpers en Robin Swinkels.


Halverwege lag het tweede team van HMC Calder met David van Kerkhof, Remco Sprangers, Mark Huizer en Jeroen van den Bersselaar verrassend aan de leiding, mede dankzij een klinkende 4-0 overwinning op titelhouder Eindhoven. David versloeg daarbij Bas van der Plassche. Na de pauze deed een 0-4 nederlaag tegen Sttukkenjagers de Bossche reserves de das om. Remco haalde overigens nog wel een bordprijs binnen met de geweldige score van 9 uit 11.
Twan Burg, normaal gesproken een vaste deelnemer, was dit maal afwezig. Hij doet momenteel in Moskou mee aan het Aeroflot Open!