maandag, juni 05, 2006

Update Olympiade (slot)

Mijn voorspellingen van gisteren zijn aardig uitgekomen. Oekraine bij de dames en Armeniƫ voor het eerst in hun geschiedenis de winnaars van een Olympiade.
De Nederlandse dames maakten optimaal gebruik van de geboden kans door tegenstander Mongoliƫ met 3-0 opzij te zetten. Het eindresultaat was een puike zevende (gedeeld vierde) plaats met 24,5 punt. Bianca eindigde met 6 uit 9, maar kan toch niet echt tevreden zijn, want haar TPR (2193) ligt onder haar eigen rating. Alleen kopvrouw Zhaoqin Peng presteerde dankzij een fabuleuze eindsprint van 5 uit 5 net boven haar eigen rating.

De herenploeg had een zeer zware dobber aan China. Tiviakov won knap, maar onze topscorers Van Wely en Nijboer dolven juist op dit moment het onderspit, zodat de wedstrijd met 2,5-1,5 verloren ging. Genoeg voor China om beslag te leggen op een prachtige zilveren medaille.

De HMC'ers haalden op de slotdag 3 uit 4: Bianca en Geert wonnen en Daniel en Anna hielden het op remise.

Zonder te spelen werd Vladimir Kramnik de speler met de hoogste TPR (2847). Bacrot en Carlsen stonden gisteren nog boven hem, maar zij wisten vandaag niet te winnen.