zondag, juli 06, 2008

NK Stelschaken

Edwin van Haastert en Linda Jap Tjoen San van LSG zijn op het Max Euweplein in Amsterdam Nederlands kampioen "schaakkoppel" geworden, door mij stelschaken gedoopt.


Zij bleven het HMC-koppel De Jong-Muhren (zie foto) een halfje voor. Derde werd Grooten-Schuurman van Stukkenjagers uit Tilburg.


Het toernooi in de buitenlucht werd voor het eerst gehouden en was razendsterk bezet. Naast de koppels die de podiumplaatsen opeisten deden bijv. ook tienvoudig Nederlands dameskampioene Zhaoqin Peng en haar partner André Hendriks mee en het KNSB-schaakbobokoppel Mark van der Werf en Esther de Kleuver. Nederlands schafeltenniskampioen Rob Bertholee (vorige week in Amsterdam geworden) en zijn vrouw Mariska de Mie waren eveneens van de partij.


Tijdens het jaarlijkse MEC-festival was er ook veel aandacht voor breedteschaak met (klok-)simultaans door de landelijke toppers (op foto van rechts naar links) Erik van den Doel, Daniel Stellwagen en nationaal kampioen Jan Smeets. Tevens kon er gevluggerd worden tegen Stellwagen en droegen jeugdkampioenen van de SGA (Schaakbond Groot Amsterdam), waaronder Jeroen Loots en Bram ter Schegget, hun steentje bij.

Labels: ,