zaterdag, juni 14, 2008

Stelschaken

Aan het einde van het seizoen vinden er tal van evenementen plaats met een luchtig karakter, aangepast aan het jaargetijde.
Zo kennen we allerlei kroegschaaktoernooien (Erik van den Doel won er gekoppeld aan Nederlands kampioen Jan Smeets afgelopen weekeinde een in Leiden) en ook een gecombineerd schaaktafeltennis (28 juni) en schaakvoetbaltoernooi (29 juni), beiden in Utrecht.

Nieuw op de kalender is het officieuze NK stelschaken. Op de website van de KNSB staat het volgende persbericht van organisator MEC.

Max Euwe Centrum zoekt schaakkoppels voor festival

Als nevenactiviteit op het jaarlijkse Max Euwepleinfestival wordt dit jaar een wedstrijd tussen schaakkoppels (man-vrouw) georganiseerd. Op zaterdag 5 juli, tussen 13.00 en 17.30 uur, zullen de koppels in een tienkamp uitmaken wie zich het 'sterkste schaakkoppel van Nederland' mag noemen.


Een aantal koppels heeft zijn deelname reeds toegezegd: De Jong-Muhren, Grooten-Schuurman (zie foto), Van Haastert-Jap Tjoen San, Bertholee-De Mie, Van der Werf-De Kleuver, Peng-Hendriks en Van Dongen-Paulis. Het MEC zoekt nog een drietal schaakkoppels om de tienkamp te completeren. De sterkste drie koppels (opgetelde elo's van de partners) kunnen meedoen. Heeft u interesse? Stuur dan een mail naar euwemec@xs4all.nl.

Nadere informatie is te vinden op www.maxeuwe.nl.