woensdag, mei 28, 2008

KNSB-bekerfinale


Aanstaande zaterdag 31 mei zal de bekerfinale gespeeld worden in Amersfoort. Schaak Genootschap Amersfoort organiseert dit evenement in samenwerking met sponsor Amfors en de KNSB.

Geplaatste teams
Poule A ESGOO - Enschede
Poule B Kennemer Combinatie - Bloemendaal
Poule C HSG - Hilversum
Poule D HMC Calder - Den Bosch

Programma
10.30 - 10.45 uur Opening en loting
10.45 - 14.45 uur Halve finales
14.45 - 15.15 uur Lunchbuffet voor deelnemers, organisatie, pers en genodigden
15.15 - 19.15 uur Finale en wedstrijd om de 3e / 4e plaats
19.15 uur: Prijsuitreiking en afsluitende borrel

Speelzaal
De bekerfinale wordt gespeeld in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Amfors aan de Uraniumweg 15 te Amersfoort. De speelzaal is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.

Live-partijen en commentaar
Via de website zal de ontknoping van het bekertoernooi live te volgen zijn. In het gezellige bargedeelte van de speellocatie zal de sterke grootmeester Matthew Sadler (woonachtig in Amersfoort!) vanaf 15.00 uur op luchtige wijze het commentaar verzorgen.


HMC Calder zal de vorig jaar in Hoorn veroverde KNSB-beker niet zonder slag of stoot afgeven. Duidelijk is echter dat HSG zwaar favoriet is. De kans is groot dat zij met een compleet Nederlands grootmeesterkwartet zullen aantreden. Ik hoef slechts de namen van Daniel Stellwagen, Erwin l'Ami, Friso Nijboer en Nederlands kampioen Jan Smeets (foto) te noemen om duidelijk te maken wat ik daarmee bedoel!

Labels: