maandag, mei 12, 2008

Van den Doel blijft winnen

Erik van den Doel zette vandaag zijn zegetocht op de Nederlandse toernooivelden voort.


In Bussum schreef hij de jubileumeditie van het BSG Open overtuigend op zijn naam met een score van 6 uit 7 en een TPR van 2671. Cruciaal was zijn winst in de zesde ronde op de koploper tot dan toe, Roeland Pruijssers, die zijn goede vorm had meegenomen uit Venlo, waar hij met overmacht Nederlands jeugdkampioen werd. Erik had het traditionele pinkstertoernooi, dat voor de 25e keer gehouden werd, al twee keer eerder gewonnen.


Alexander Berelovich (foto) kwam niet goed op gang en moest genoegen nemen met 5 uit 7 en een gedeelde 4/7e plaats. Meteen na afloop van de prijsuitreiking spoedde hij zich naar Willingen in het Sauerland, waar zijn dochter deelneemt aan de Duitse jeugdkampioenschappen.

In Maastricht was het 2e ENCI Open een geweldig succes. Hier eindigden vier spelers met een score van 6 uit 7 op een gedeelde eerste plaats: Robin Swinkels, Friso Nijboer, de Russische IM Sergey Klimov en Gawain Jones uit Wales. De Elo-favorieten Epishin, Kotronias en Berg kwamen een halfje te kort.


Van de vele aanwezige HMC'ers deed Jasper Broekmeulen (foto) het het beste. Zijn 5 punten betekenden een TPR voor 2383. Jasper woont en studeert in Maastricht en was dus extra gemotiveerd een topprestatie neer te zetten. Tegen Friso Nijboer gingen in de tweede ronde werkelijk alle sluizen open met een speculatief torenoffer. Het mocht niet baten - Nijboer verbeterde achter het bord de theorie en gaf Broekmeulen geen schijn van kans.
Hoe sterk de bezetting in het zuiden wel niet was bewijzen de namen van de collega's van Jasper in zijn puntengroep: de grootmeesters Luther, Dgebuadze en Reinderman.
Verderop komen we Remco Sprangers, Twan Burg en David van Kerkhof tegen met 4,5 uit 7. Nog lager in de ranglijst vinden we onder meer Brent Burg (zijn score van 3,5 punt is goed voor een flinke ratingwinst) en Joris Broekmeulen (1,5) die jammerlijk met twee nullen eindigde.


In de B-groep was Kees van Oirschot van de partij. Hij haalde 4,5 uit 7. Hier werd Pepijn Obels fraai tweede met 6 uit 7.