maandag, oktober 20, 2008

Ten onder

In de vierde ronde van de Europacup in Kallithea zijn we kansloos ten onder gegaan tegen OSS. De Noren stonden een plaatsje boven ons op lijst, maar lieten ons vandaag geen enkele kans.
Jan-Willem opende de score met een korte, maar hevige remise tegen Jon Ludvig Hammer, de grote vriend van Magnus Carlsen. Bij het checken na afloop bleek alles theorie! Daarna werd ook bord 2 remise. Dat was flink zwijnen voor Michiel, want hij stond op de rand van verlies en waarschijnllijk erover. Ook drie en vier liepen remise, warbij alleen Bianca aanspraak kon maken op meer.
De beslissing viel aan bord 6. De tegenstander van Mark offerde een stuk voor twee pionnen en aanval. Die sloeg niet door, maar gevaarlijk bleef het. Uiteindelijk nam Mark veel te veel risico en toen ging er materiaal verloren.
Willem Muhren kwam met (groot) voordeel uit de opening maar had toen al niet zoveel tijd meer. Het liep helemaal mis, hoewel zwart niet op z'n sterkst voortzette. Rond de tijdcontrole had wit remise in handen maar Willem deed het verkeerd en ging hardhandig onderuit.

Een zwarte dag derhalve, want dit was op papier een uitgelezen kans om in de bovenste helft te geraken.

Aan het toptafel heeft favoriet Ural het afgelegd tegen de nummer twee MIKA. Carlsen has remise aan bord 2, voor de Armenen won Aronian aan bord 2 tegen Kamsky en Pashikian aan bord 6 tegen Motylev.
Robin Swinkels verloor van Rafael Vaganian en Martijn Dambacher hield Smbat Lputian op remise.
LSG staat met nog een partij te gaan 2-3 achter tegen Mendrisio. Rudy van Wessel heeft vage winstkansen in een dame-eindspel. Utrecht stond 1-1 tegen Differdange toen ik dit verslag begon te typen op een Grieks toetsenbord. Remises van Jelmer Jens (3) en Robert Ris (1)

Morgen meer!