woensdag, oktober 15, 2008

Hellas here we come

Het is weer zo ver!
Voor de vierde maal op rij doet een team van HMC Calder mee aan de Europacup voor clubteams. Na Saint Vincent (ITA), Fügen (AUT) en Kemer (TUR) mogen we nu op reis naar Kallithea. Daar is dit prachtige evenement al eens eerder gehouden. Morgenochtend reist het merendeel van ons team naar Düsseldorf om van daaruit te vliegen naar Thessaloniki, de hoofdstad van de Griekse landstreek Makedonia. Dit is geen antieke stad, maar tegenwoordig wel de tweede stad van Griekenland. Vanaf het vliegveld reizen we in zuidoostelijke richting naar Chalkidiki, een schiereiland dat zelf ook weer drie schiereilanden omvat. De speellocatie ligt op de meest westelijke (Kassandra). De meest oostelijke is bekend van de heilige berg Athos, de laatste plaats in Europa waar vrouwen niet welkom zijn.

Ons team is als volgt samengesteld:
1. Jan Willem de Jong 2479
2. Michiel Abeln 2329
3. Jasper Broekmeulen 2325
4. Bianca Muhren 2278
5. Willem Muhren 2222
6. Mark Huizer 2195
7. René Olthof 2206 (non-playing captain)

Behalve HMC Calder komen Schaakclub Utrecht en LSG ook voor Nederland uit.
Er is een record aantal deelnemende ploegen van 64. Wij zullen ongeveer op de 45e plaats staan en het ligt in de lijn der verwachtingen dat we vrijdag in de eerste ronde tegen de sterrenteam als Bank King mogen aantreden met cracks als Vaganian en Lputian. De andere twee vaderlandse ploegen zijn wat sterker dan wij en zij zullen waarschijnlijk nog grotere namen tegen krijgen. Uit de top-100 doen er tientallen grootmeesters mee. Linex Magic uit Merida zal het zeer moeilijk krijgen om de titel te prolongeren. Nummer 1 op de plaatsingslijst is Sverdlovskaja Ural met teamgemiddelde van 2712! De staartborden worden bezet door Malakhov, Dreev en Motylev, alle drie met een rating rond de 2675.

Het toernooi duurt zeven ronden en de resultaten zijn heel goed te volgen op www.chess-results.com. De website van het toernooi is ook de moeite waard: www.chessdom.com

Wij zullen proberen dagelijks een update te brengen op onze weblog.

Labels: