zaterdag, september 06, 2008

Giri imponeert HMC

Het debuut van Anish Giri op de clubavond van HMC is buitengewoon succesvol verlopen. In een zeer sterk bezette twaalfkamp, waarvoor alle HMC'ers met een rating boven 2200 uitgenodigd waren, legde Giri met 8 uit 11 beslag op de eerste prijs van 150 euro. Tevens mocht hij een beeldje van de Bossche Draak meenemen.

Presentatie
Om Anish te presenteren aan de vereniging was besloten om een snelschaaktoernooi te organiseren op de clubavond.


Omdat Anish ook ons kampioensteam van de A-jeugd komt versterken lieten we hem eerst een kloksimultaan spelen aan negen borden met 20 minuten per persoon per partij (zie foto).

De HMC-jeugd moest het op alle fronten afleggen tegen hun leeftijdsgenoot geboren in Sint Petersburg. Het meeste tegenstand had hij nog te duchten van Marthijn, aan wiens bord Anish verreweg de meeste tijd doorbracht.

Het blitz-toernooi
Rond negenen was het de beurt aan de snelschaakkanonnen. Met liefst zeven spelers uit het eerste team en als gasten Bianca Muhren en Christov Kleijn (LSG), toevallig logerend bij de familie Burg, was het ongetwijfeld het sterkste blitztoernooi van HMC aller tijden.
Anish kreeg de overwinning allerminst cadeau. Niels kwam namelijk flitsend uit de startblokken.


Hij slaagde er echter niet in het gewonnen toreneindspel van de foto in winst om te zetten.
In de zevende ronde ontsnapte Niels nog met een miraculeus pat tegen Christov Kleijn, maar een lange rochade tegen het Muhren-trio Jan-Willem, Willem en Bianca in de slotronden verpestten toch nog de zeker lijkende toernooizege.
Op zijn beurt liet ook Jan-Willem twee nullen aantekenen in ronde 10 en 11. Weg toernooizege.
Hierdoor lag de weg opeens vrij voor Anish, wiens kansen in rook op leken te gaan toen hij in ronde 9 kansloos ten onder ging tegen Twan Burg, die eerder in het toernooi ook al de uiteindelijke nummer twee een kopje kleiner had gemaakt. Anish had nog een gemakkelijkste programma en scoorde soepel twee volle punten en stak daarmee iedereen de loef af.
Christov Kleijn sloot zelfs af met drie overwinningen en stootte daarmee door naar de tweede plaats in de eindrangschikking.



Einduitslag HMC 2200 Blitz
1. Anish Giri 8
2. Christov Kleijn 7,5
3. Niels Ondersteijn, Paul Span, Jan-Willem de Jong 7
6. Bianca Muhren, Twan Burg 5,5
8. Jasper Broekmeulen 4,5
9. Brent Burg 4
10. David van Kerkhof, Willem Muhren 3,5
12. Remco Sprangers 3

Een meer dan geslaagde seizoensopening, die voor herhaling vatbaar lijkt. De deelnemers aan de reguliere interne competitie, die op deze avond van start ging, hebben met volle teugen genoten van het spektakel dat soms op de borden geboden werd, vooral in tijdnood. het slaan/rammen op de klokken was niet van de lucht!

Labels: ,