dinsdag, juli 15, 2008

Leiden Chess Tournament

Wij wisten al waartoe hij in staat was maar langzamerhand leert de rest van Nederland Anish Giri ook kennen. In het open toernooi van Leiden begon onze jongste aanwinst met twee soepele overwinningen. Daarna volgden twee zware kluiven: Erik van den Doel, komend seizoen teamgenoot van Anish, en Lev Gutman. Beiden hield hij op remise, al moet erbij verteld worden dat het uit zijn tenen moest komen, vooral tegen Erik, die mogelijkerwijs een geforceerde winst gemist heeft. Deze jongeling blijkt te beschikken over veel Ausdauer en een sterke ruggengraat.
Na 4 (van de 9) ronden heeft niemand meer honderd procent. Met 3,5 uit 4 staan aan de leiding Milos Pavlovic, de twee thuis-grootmeesters Erik van den Doel en John van der Wiel alsmede de Nederlands jeugdkampioen Roeland Pruijssers en Amon Simutowe, een van de sterkste spelers van Afrika.
Anish bevindt zich met 3 uit 4 o.a. in het gezelschap van de grootmeesters Chanda Sandipan, Csaba Horvath, genoemde Lev Gutman en Mikhail Golubev.
Er wordt in het Leids denksportencentrum overigens 's avonds gespeeld behalve in het weekeinde. Woensdag is een rustdag.