maandag, april 09, 2007

Deizisau


Het elfde Neckar Open trekt wederom een flink aantal Nederlanders. Daaronder Twan Burg, die onder leiding van bondsjeugdcoach Jop Delemarre en met leeftijdsgenoten als Wouter Spoelman en Chiel van Oosterom Deizisau onveilig proberen te maken.
Dat lukt heel aardig. Van Oosterom lag na vijf ronden ongeslagen alleen op kop. Inmiddels heeft hij twee keer op rij verloren en is hij ingehaald door Twan en oud-jeugdkampioen van Nederland Dennis Ruijgrok. Trainer Jop heeft nog een halfje meer. Hij doet, net als vorig jaar, nog nadrukkelijk mee van de eerste prijs. In de achtste ronde moet hij het opnemen tegen Ikonnikov (4).
De Pool Jedynak (3) ligt op kop, met Solovodnichenko (2), Cicak (6), Jakubiec (10) en Xiangzhi Bu (1) in de achtervolging.
Wouter blijft met 4,5 punt wat achter. Hij verkeert in het gezelschap van de LSG'ers Edwin van Haastert en Raoul van Ketel.
Morgen de twee slotronden. Twan (43) start daarin om 09:00 uur tegen Torben Schulze (95). 's Middags begint de slotronde om 14:30 uur.