vrijdag, april 06, 2007

Update EK Dresden

De HMC'ers in Dresden hebben een prima start gehad! Bianca kende een kleine hapering in de 1e ronde (slechts remise tegen Elke Sautter), maar daarna werd Filiz Osmanodja en gisteren topper Natalia Pogonina (22e op de startlijst) aan de zegekar gebonden.


Er zijn nog zeven speelsters met een 100% score, daaronder de nummer 1 van de plaatsingslijst Antoaneta Stefanova (midden op de foto met pet).
Met 2,5 uit 3 speelt Bianca vandaag aan bord 10 tegen Ekaterina Korbut (16).
Tea Lanchava heeft 2 punten, Petra en Arlette 1,5.
Nederlands kampioene Zhaoqin Peng heeft in de derde ronde op medisch advies niet plaatsgenomen achter het bord. De Rotterdamse is getroffen door een zwaar griepvirus. Vandaag moet duidelijk worden of ze het toernooi kan vervolgen of de strijd vroegtijdig moet staken. Peng staat ingedeeld tegen Arlette.

Bij de mannen zijn er nog maar 5 spelers met 3 uit 3. De hoogste daarvan is Andrei Volokitin (14). Tiviakov en Werle voeren de Nederlandse ranglijst aan met 2,5 punt. Op 2 punten vinden we o.a. Loek van Wely (8), Friso Nijboer (58), Erik van den Doel (89) en Karel van der Weide (187).
Ook HMC'er Leonid Kritz bevindt zich in dit gezelschap. Hij won in de eerste ronde van de Duitse FM Evgeny Degtiarev en speelde vervolgens remise tegen Alexander Potapov (rating 2515) en Tomas Polak (2510). In de vierde ronde moet Leonid het opnemen tegen IM Yakov Geller (191 met een rating van 2500).