dinsdag, april 03, 2007

Bianca Muhren op EK


Bianca Muhren (zie foto links) maakt deel uit van de grote delegatie die Nederland representeert op het Europees Kampioenschap in Dresden.
Dit toernooi is zowel voor spelers als organisatie een mooie generale repetitie voor de Olympiade die in het najaar van 2008 in dezelfde stad gehouden zal worden.

In het vrouwentoernooi speelt de complete Nederlandse vrouwentop mee: Zhaoqin Peng, Tea Bosboom-Lanchava, Bianca Muhren, Petra Schuurman en Arlette van Weersel.

Er wacht de Nederlanders een harde strijd. Het vrouwentoernooi telt 154 deelnemers van wie dertig speelsters met een rating van 2400 of meer. Nederlands kampioene Zhaoqin Peng staat als achttiende geplaatst. De sterkste deelneemster is Kosintseva uit Rusland.

Het toernooi duurt van 3 tot en met 14 april. Er worden elf ronden Zwitsers gespeeld. Bij de mannen plaatsen de eerste 33 spelers zich voor het volgende toernooi om de World Cup, de eerste stap op weg naar het wereldkampioenschap. Bij de vrouwen plaatsen de eerste 13 speelsters zich rechtstreeks voor het volgende wereldkampioenschap.


De dames worden in Dresden bijgestaan door grootmeester Adrian Mikhalchishin (foto). Hij gaf in de voorgaande weken diverse trainingen in het land, ook aan HMC'ers.

Indeling 1e ronde dames:
Peng Zhaoqin - Stiri Alexandra
Bosboom - Lanchava Tea - Smokina Karolina
Van Weersel Arlette - Dworakowska Joanna
Sautter Elke - Muhren Bianca
Apanaviciute Kristina - Schuurman Petra

Arlette gaat het zwaar krijgen, de rest moet kunnen winnen.

De website van het EK is te vinden op: http://www.dresden2008.de