dinsdag, mei 23, 2006

HMC Calder op Olympiade

Niet veel clubs in Nederland kunnen met recht zeggen dat drie leden als speler actief zijn op de 36e Olympiade, die afgelopen weekeinde van start ging in Turijn.
HMC Calder wel.

De Nederlandse teams bestaan uit Ivan Sokolov (Breda), Sergey Tiviakov (Groningen), Loek van Wely (HSG), Friso Nijboer (HSG), Erik van den Doel (Breda) en Erwin l'Ami (HSG) en bij de dames Zhaoqin Peng (Rotterdam), Tea Lanchava (Groningen), Petra Schuurman (Stukkenjagers) en Bianca Muhren (Stukkenjagers en HMC).
Laatstgenoemde kwam flitsend uit de startblokken met twee overwinningen op resp. Italië B en Bosnië & Herzegovina.


Hoezo drie leden? Wel, in buitenlandse teams wordt ook geschaakt. Daniel Fridman zit aan bord 1 van Letland. Hij liet de eerste ronde lopen om zaterdag nog voor ons actief te kunnen zijn in de KNSB-bekerfinale in Arnhem, maar in ronde 2 moest hij vol aan de bak. Aan tafel 1 tegen Alexander Grischuk van het favoriete Rusland. Een nul was het gevolg en een 0-4 nederlaag voor Letland.


Geert van der Stricht komt uit voor België. In de eerste ronde had hij met zijn overwinning een aandeel in de 0.5-3.5 overwinning op de Britse Maagdeneilanden, gisteren moest hij toekijken hoe zijn team met 2.5-1.5 een nederlaag moest slikken tegen Brazilië.