vrijdag, mei 18, 2007

KNSB-bekerfinale


Persbericht KNSB

Op zaterdag 19 mei 2007 organiseert de Hoornse schaakvereniging NSI de Eenhoorn in het kader van het 650-jarig bestaan van de stad Hoorn de finale van de KNSB-beker. De bekerstrijd zal gaan tussen Share Dimension (Groningen), Paul Keres (Utrecht), LSG (Leiden) en HMC Calder (Den Bosch). Ongetwijfeld zullen vele meesters en grootmeesters afreizen naar Hoorn voor het bekerspektakel.

Tegelijkertijd met de landelijke bekerfinale wordt in Hoorn de finale van de NHSB-beker gespeeld. Hiervoor hebben zich geplaatst: Het Witte Paard (Zaandijk), De Waagtoren (Alkmaar), Schaakmat (Noord-Scharwoude) en Aartswoud (Hoogwoud).

De beide bekerfinales bestaan uit tweemaal twee wedstrijden: eerst de halve finales en daarna de finale en de wedstrijd om de derde en vierde plaats. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur en om 15.30 uur. De prijsuitreiking is om 19.30 uur. Er zal worden gespeeld in Cultureel Centrum de Huesmolen; de toegang is gratis.

De partijen van de bekerfinale zullen live op internet vertoond worden op de website van NSI de Eenhoorn. Waarschijnlijk zal ter plekke professioneel commentaar op de partijen worden gegeven door een bekende (groot)meester. Kortom, NSI de Eenhoorn zal er alles aan doen om er een bijzondere dag van te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten