woensdag, mei 16, 2007

Afscheid van Raymond de Rooij

De goed verlopen slotronde van de Meesterklasse betekende voor enkele spelers het vrijwillig einde van hun schaakcarrière. Zo zet Rudy Douven er na vele jaren een punt achter. Derde in het Jeugd-WK in Skien 1978 (huiskamervraag: wie wonnen goud en zilver?) In 1984 landskampioen met L&T Eindhoven en in 1988 kampioen van Nederland en lid van het Olympiadeteam in Thessaloniki. Weinigen kunnen bogen op een dergelijk palmares.

In Bossche kringen zeer bekend en geliefd is Raymond de Rooij. Afkomstig uit het Gooi en opgeleid bij Baarn, waar hij furore maakte in een jeugdteam onder aanvoering van Tom Bottema, kwam Raymond samen met zijn broer Gert begin tachtiger jaren met zijn ouders naar Den Bosch.
Hij heeft zo'n twintig jaren gespeeld bij HMC en daar vele taken en functies vervuld, zowel bij de jeugd als gewaardeerd teamleider en TC-lid. Ondanks een studie rheologie in Enschede en banen in Rotterdam en later Amsterdam bleef hij HMC altijd trouw.
Een paar jaar geleden maakte hij de overstap naar Amstelveen, waar hij al langer intern speelde. Nu dan op het hoogtepunt van zijn schaakloopbaan, na een jaar Meesterklasse, het bericht dat hij stopt met schaken en de go-sport opneemt.



Raymond bedankt!