vrijdag, mei 11, 2007

Slotronde Meesterklasse


Aanstaande zondag is het dan zo ver: de slotronde van de Meesterklasse. Gehouden in het Hervion College aan de Hervensebaan 5 nabij treinstation Den Bosch Oost.
Aanvang van de partijen is 13:00 uur.
Toegang gratis en er zal onder andere door IM Gerard Welling deskundig commentaar gegeven worden.
Er worden enkele wereldtoppers verwacht in de Brabantse hoofdstad. Als Groningen volgend seizoen met Kramnik wil uitkomen in de Europacup, dan zal hij zondag moeten aantreden voor de grote kampioenskandidaat Share Dimension. De Groningers liggen een matchpunt voor op HSG, maar een bordpunt achter. Een gelijk spel tegen Homburg Apeldoorn, de huidige nummer drie van de ranglijst, is dan ook vrijwel zeker fataal, omdat HSG het mag opnemen tegen het reeds gedegradeerde SMB uit Nijmegen.

De toppers van HMC Calder spelen op dit moment her en der in de wereld. Kasimdzhanov vertoeft in Dagomys nabij Sochi aan de Zwarte Zee bij het Russisch teamkampioenschap, alwaar hij met zijn team Tomsk beslag heeft gelegd op de titel. Zij wonnen alle 9 wedstrijden ondanks ijzersterke oppositie. Leonid Kritz speelt in de jubileumeditie van het open kampioenschap van Liechtenstein en Felix Levin draait bovenin mee in het open toernooi van Salou.