woensdag, april 25, 2007

Slotronde Meesterklasse

PERSBERICHT

Schaaktoppers in 's-Hertogenbosch

Zondag 13 mei a.s. vindt in Den Bosch een groot schaakevenement plaats aan vijftig borden.

Op die dag is HMC Den Bosch gastheer van de slotronde van de Meesterklasse van de KNSB - de eredivisie van het Nederlandse clubschaak. Dat betekent dat alle 10 ploegen uit de Meesterklasse hun competitiewedstrijden uit de 9e en laatste ronde gelijktijdig in Den Bosch spelen. Dat betekent ook dat verschillende toppers uit het internationale en nationale schaaktop acte de présence zullen geven.
Die dag valt de beslissing over het clubkampioenschap van Nederland. Daarvoor zijn momenteel nog twee clubs in de race: Share Dimension en HSG Hilversum. De koplopers uit Groningen hebben niet alleen wereldkampioen Vladimir Kramnik in hun gelederen, maar ook Nederlands kampioen Sergey Tiviakov alsmede een hele reeks wereldtoppers, zoals Ivanchuk, Nisipeanu en Ivan Sokolov.
De enig overgebleven concurrent HSG uit Hilversum kan beschikken over de Nederlandse nummer 1 Loek van Wely, Friso Nijboer, Predrag Nikolic, Yasser Seirawan en de jeugdige trojka l’Ami, Stellwagen en Smeets.
Nooit eerder is in Den Bosch zo’n groot en sterk schaakveld te bewonderen geweest.

Daarnaast valt ook de beslissing over de derde plaats. Belangrijk omdat die rechtstreeks toegang geeft tot deelname aan de Europa Cup. Daarvoor komen nog vijf clubs in aanmerking waaronder HMC Calder.
En tot slot wordt beslist welke twee clubs gaan degraderen.


De wedstrijden worden gespeeld in het Hervion-College, Hervensebaan 5 te ’s-Hertogenbosch. De aanvang is 13.00 uur en uiterlijk om 19.00 uur zijn de partijen afgelopen.
De toegang is gratis en er is tijdens de ronde explicatie van de partijen.

Ben Span
Voorzitter HMC Den Bosch