zaterdag, maart 17, 2007

Bekerteam klopt Overschie

Overschie-HMC Calder 0-4



De wedstrijd was aanzienlijk minder eenzijdig dan deze cijfers doen vermoeden.

De tegenstander van Bianca stond vrijwel de hele partij goed tot gewonnen, maar slaagde er niet in de beslissende klap uit te delen. Daarna bleek dat hij niet wist hoe een digitale klok werkt, want hij liet zich doodleuk door de vlag gaan in de veronderstelling dat hij nog een kwartier erbij kreeg. Gelukkig voor hem was de wedstrijd toen al verloren.
Twan opende de score. Op dit bord gebeurde van alles en nog wat. De vijandelijke koning werd onmiddellijk op de korrel genomen, maar net toen men dacht dat het afgelopen was kwam Ochtman met een flitsende tegenstoot in het centrum die duidelijk maakte dat ook Twans eigen koning niet lekker stond. Uiteindelijk kwam het allemaal goed, omdat de zwarte offers niet tot het gewenste eeuwig schaak leidden.

Debuut
Kopman Jan-Willem debuteerde soeverein in ons bekerteam. Een 50 jaar oude variant in de Grünfeld, bekend uit een partij tussen Spassky en Fischer. leidde al snel tot een beterstaand eindspel. Techniek deed toen de rest.


Paul koos voor een rechtlijnige aanpak van de Pirc. Hij stond steeds prettig, maar pas in de tijdnoodfase werd de zaak duidelijk. Toen speelde hij met drie stukken opeens op mat. Daarmee was het bereiken van de volgende ronde een feit voor HMC.

Individuele uitslagen
Erik Brandenburg - Jan-Willem de Jong (z) 0-1
Henk Ochtman - Twan Burg 0-1
Robbert Fokkink - Bianca Muhren 0-1
Albert Segers - Paul Span 0-1