vrijdag, augustus 03, 2007

Een nieuwe stap voorwaarts!

In het komende seizoen zet HMC Calder opnieuw een belangrijke stap voorwaarts: Erik van den Doel komt onze gelederen versterken!


Aan het begin van het nieuwe millennium werd onder impuls van Paul Span een nieuwe weg ingeslagen om onze aanstormende jeugdspelers een kans te geven op het allerhoogste clubniveau te acteren.
Het begon met het inzetten van enkele Denen onder aanvoering van Nicolai Vesterbaek Pedersen. Al snel krijgen zij versterking van de Letse gebroeders Fridmans en in hun kielzog nog enkele andere voormalige Oostblokkers. Ik noem Mikhail Saltaev en Felix Levin.
Vorig seizoen kwam daar oud-FIDE-wereldkampioen Rustam Kasimdzhanov bij. Hij zorgde er samen met kopman Daniel Fridman hoogstpersoonlijk voor dat HMC Calder voor het eerst in de clubgeschiedenis beslag wist te leggen op de KNSB-beker. Een andere aanwinst was Jonathan Speelman uit Engeland.

Komend seizoen gaat HMC Calder op de ingeslagen weg voort en heeft opnieuw een belangrijke nieuwe aanwinst weten te contracteren. Die komt deze keer uit Nederland en heet Erik van den Doel. Erik heeft in de afgelopen maanden drie overwinningen op rij in Nederland geboekt. Hij won het Pinkstertoernooi in Bussum, daarna het eerste LCT in zijn woonplaats Leiden en afgelopen weekeinde haalde hij 7 uit 9 in het Open NK te Dieren en plaatste zich en passant meteen voor het NK 2008.
Van den Doel staat momenteel zesde op de plaatsingslijst en maakte in het verleden o.a. deel uit van het Nederlandse zestal dat beslag wist te leggen op de Europese titel. HMC Calder heeft dus een absolute topper binnen gehaald. In teamwedstrijden in Nederland, Belgiƫ en Duitsland staat Van den Doel al vele jaren bekend om zijn buitengewoon hoge scores. Erik speelde lang voor De Variant (vorig seizoen nog in de eerste klasse!), maar het opheffen van die traditierijke club uit Breda deed Van den Doel 'op de markt' belanden.

Met Kasimdzhanov, Fridman, Van den Doel en Kritz heeft HMC Calder nu een ijzersterke top. Bij de eigen spelers zal komend seizoen niets veranderen, zij worden aangevoerd door Jan-Willem de Jong en Michiel Abeln.

Het tweede team is gepromoveerd naar de eerste klasse en ook hier zijn alle spelers behouden, inclusief de kopmannen Geert van der Stricht en Gerard Welling. Wel zal in ieder geval Mark Huizer een van de twee extra borden (van 8 naar 10) bemannen. Hij komt over van De Stukkenjagers uit Tilburg.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

niet voor- maar zijwaart joh; Doel ipv Speelman; is wel lachuhh met Doel!!!!

9:27 p.m.  

Een reactie posten

<< Home