donderdag, maart 23, 2006

Bekerteam klopt Breda!!

U-Boat Worx - HMC Calder 1,5 - 2,5
  1. E.v.d.Doel (z) - F.Levin rem
  2. J.v.Mil (w) - G.v.d.Stricht 0-1
  3. T. Hommeles (z) - P. Span 1-0
  4. J. Hoogendoorn (w) - T. Burg 0-1
Een geweldige prestatie van onze bekeraars in Breda.
Twan Burg opende de score. Hij kreeg de c-lijn in handen in het Siciliaans en veroverde vervolgens het loperpaar. Daar had Hoogendoorn niet van terug.
Levin deed het perfect aan bord 1. Hij ving een frivool pionoffer van Van den Doel keurig op en speelde zijn troefkaarten kraakhelder een voor een uit. Op het moment dat de winst dankzij twee vrije randpionnen binnen leek, vergat hij dat een paard geen tempo kan winnen. Het eindspel paard en pion tegen loper was daarom remise. Doodzonde.
Terwijl Felix zich vergaloppeerde sleepte Geert in de tijdnoodfase de winst in de wacht - waar hebben we dat tijdens dit bekeravontuur meer gehoord? Geert kwam bevredigend uit de opening, maar gaandeweg bouwde Van Mil kundig een drukkend centraal overwicht op. Met nog 3 minuten op de klok voor een kleine tien zetten dacht hij er twee na en offerde in kansrijke stelling een stuk. Daarbij overzag hij volledig een parade die meteen een einde aan de partij maakte. En aan de wedstrijd.
Dat Paul als een leeuw een zeer matige stelling overeind hield en ten slotte ten onder ging in een remise-eindspel vanwege tijdgebrek was een voetnoot.
Wij zijn door!

Nu nog AAS. Of Stukkenjagers!