donderdag, augustus 18, 2005

"Will I ever win this stupid tournament or what?"

Waar sommige spelers hun krachten sparen voor het komende competitieseizoen en de Europacup, hebben een aantal andere spelers in zomertoernooien gespeeld. Hier is een selectie van toernooien waar spelers van HMC Calder actief waren.

Niels Ondersteijn heeft een uitstekend toernooi gespeeld in Dieren en einigde op 5 uit 9. Zijn prestatie kwam echter in de schaduw te staan van David van Kerkhof, speler van HMC Calder 2, die zelfs een IM norm wist te scoren (5,5 uit 9)! David is de eerste -eigen opgeleide- HMC'er die dit is gelukt. Nu hopen dat velen zijn voorbeeld weten te volgen! De andere HMC'ers die hier meespeelden hebben het ook niet onverdienstelijk gedaan: Twan Burg scoorde 4,5 uit 9 en Remco Sprangers 4 uit 9.

Onze kopman Daniel Fridman gaat altijd veel toernooien af en speelde vorige week in zijn geboorteland (Letland) in Liepaja mee in een traditioneel erg sterk rapidtoernooi. Hij speelde erg goed en scoorde 9,5 uit 13, maar helaas was er voor het derde jaar achter elkaar een schaker die net iets sterker speelde: dit jaar was dat Loek van Wely (11 uit 13). Daniel was toch niet zo blij met zijn tweede plaats getuige zijn uitspraak na de prijsuitreiking: "Will I ever win this stupid tournament or what?"

Geert van der Stricht was vorige week actief in Geraardsbergen waar hij met 5,5 uit 7 op een 5e plaats is geƫindigd. Winnaar was Jeroen Claesen, een speler die in onze zusterstad Leuven woont en schaakt.